Veszprém Folk 2023

Partner produkció
Partner produkció

A VeszprémFolk 2023 programja és bemutatkozói az élő népművészet, a magyar néptánc, valamint a folklorizált világzene iránti érdeklődőket szólítja meg. A háromnapos rendezvény szorosan kapcsolódik a hagyománykörben ismeretes Szent Mihály napi ünnephez, de emellett egyszerre hívja életre Veszprém térségi közösségeinek értékőrző fontosságát, hagyományainak megismerését, valamint a tiszta forrásból táplálkozó világzenei sokszínűséget, melyet az ország legkiválóbb előadói töltenek meg tartalommal.

A programot a Folklokál találkozó nyitja meg, amely egyúttal a Bakony-Balaton régió néptáncegyütteseinek ünnepi gálaműsora. A találkozóra szabadtéri rendezvényként a  Veszprémi Vár udvarában kerül sor, és  szorosan hozzákapcsolódik az ország legfontosabb profi és amatőr néptáncegyütteseinek tematikus előadása is.  

A VeszprémFolk interaktív gyermekprogramokkal, ismeretterjesztő gyermekelőadásokkal, folk music underground tánccal egybekötött népzenei koncertsorozatokkal, áthajolva a határokon építi fel egységét, melyre szeretettel várja a világzene szerelmeseit. Tervezett helyszíne a Szent Háromság tér, valamint a Veszprémi Vár belső udvarai. 

Vasárnapi zárásként a Szent Mihály ünnepnap a tiszta hagyományőrzésben mutatkozik meg, bekapcsolva az ország legjelentősebb közösségeit, többek között a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség tagjait és az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület csoportjait. 

Megvalósító: Vastag Richárd, Gerence Hagyományörző Táncegyüttes 

Időpont: 2023. szeptember 29-október 1. 

Helyszínek: Veszprém (Szentháromság tér és a vár belső udvarai) 

Partnerek: Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület, Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület 

Ünnep

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!