Veszprém Folk 2023

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A VeszprémFolk 2023 programja és bemutatkozói az élő népművészet, a magyar néptánc, valamint a folklorizált világzene iránti érdeklődőket szólítja meg. A háromnapos rendezvény egyszerre hívja életre Veszprém térségi közösségeinek értékőrző fontosságát, hagyományainak megismerését, valamint a tiszta forrásból táplálkozó világzenei sokszínűséget, melyet az ország legkiválóbb előadói töltenek meg tartalommal.

A VeszprémFolk 2023-at őszinte, hiánypótló projektként álmodtuk meg, melyben a hagyományőrzés és a témához kapcsolódó világzenei irányzat egyszerre szólítja meg az élő népművészet iránt érdeklődő közösséget, valamint a világzene enyhén folklorisztikába forduló közönségét.

Egyszerre érinti az autentikus folkéletet, a világzenei attitűdöket és a jeles napok egyházi ünnepkörének hagyományőrző rétegét - mindezt kivetítve az családokra, gyerekekre és felnőttekre egyaránt.  A rendezvény tartalmát és célközönségét tekintve különleges szellemiségével csatlakozik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatába.

A legfőbb cél, hogy nyitott és organikus hagyományőrző, hagyományápoló értékrendeket felsorakoztató rendezvény  valósuljon meg, melyben egyszerre szerepel az élő népművészet fennmaradásának és fenntartásának szándéka, illetve modern köntösben adja tovább a Veszprém-térségi, megyei, akár országos  közösségeknek az értékőrzés fontosságát. 

Megvalósító: Vastag Richárd, Gerence Hagyományörző Táncegyüttes 

Időpont: 2023. szeptember 15-17. 

Helyszínek: Veszprém (Óváros tér, Szentháromság tér, Dubniczay udvar, Városháza) 

Partnerek: Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület, Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület, Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Vármegyei Igazgatósága

Ünnep

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!