Herend

Herend városa rendkívül büszke arra, hogy a világon csak nagyon-nagyon kevesen képesek hasonló minőségű, művészien formált és festett luxus porcelánt készíteni. A Herendi Porcelánmanufaktúra 750 dolgozójával a világ legnagyobb manufaktúrája.

Önkormányzatunk elsősorban turisztikai célú pályázatokon kíván részt venni, hiszen évi közel 90 ezer ember látogatja meg a településen a luxus porcelán készítését bemutató minimanufaktúrát és a múzeumot. 

Olyan attrakciókat szeretnénk megvalósítani, amelyek a vendégforgalmat a településen tartanák, a szokásos félnapos program 1 vagy akár 2 napra történő növelésével. Ezen kívül Herend Város Önkormányzata 9 környékbeli településsel együtt, társulás formájában látja el a Herend Környéki Önkormányzatok Család és Gyermekjóléti Szolgálatát. A 10-ből 9 település német gyökerű, így velük a sváb hagyományaink révén is együttműködés alaklhat ki. Vannak nemzetiségi tánccsoportok és énekcsoportok is az egyes településeken, akik együtt tudnának működni és részt venni a pályázatokon.

Mindezen felül a már meglévő kerékpárút fejlesztésével és egy gumikerekes kisvasút üzembe állításával szeretnénk megismertetni az idelátogatókat horgásztavaink és a Bakony szépségeivel.

Egy közeli domb magaslatáról páratlan kilátás nyílik a Herend-Szentgál Medence falvaira és városaira, így tervben van egy váza formájú „Porcelánkilátó” megépítése, ami nem csak hagyományos kilátóhely lenne, hanem VR szemüveges megoldásokkal és modern kiállításokkal is találkozhatnának az idelátogatók. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!