Kapolcs

Kapolcs neve mára már egybeforrt a Művészetek Völgye fesztivállal. Az elmúlt évtizedekben országszerte ismert márkává nőtte ki magát a több mint egyhetes rendezvény, ennek ellenére nem volt kérdés, hogy a település fontosnak tartja az EKF-hez való csatlakozást, hiszen így újabb és más léptékű lehetőségek is megnyílhatnak előttük.

 Bár a pályázati anyag még nem született meg, egyelőre csak formálódik, milyen projekttel kapcsolódnak a Veszprém-Balaton 2023-hoz, az biztos, hogy a legfontosabb célkitűzés meglévő értékeik megőrzése és népszerűsítése, amit új programok megvalósításával mutatnának be. Meglévő kulturális értékekből pedig akad bőven, ilyen például a kapolcsi értéktár, ami régi fotók, újságok, leírások archiválásával gyűjti a település és a környék emlékeit. Karbantartásukat, őrzésüket kiemelt feladatnak tekintik a faluban, hogy semmi, ami érték, ne merüljön feledésbe. Büszkék itt élő és dolgozó művészeikre, kézműveseikre is, akik mind szeretett és tisztelt tagjai a helyi közösségnek. 

De ne feledkezzünk el a lenyűgöző kapolcsi táj látványosságairól: a malmok mindig is hozzátartoztak a falu látképéhez, kiemelt turisztikai célpont a köréjük szerveződő népszerű malomtúrák. Ormos Kata helyi EKF-összekötő elmondta, hogy tavaly új túraútvonallal bővült a paletta, amelynek Digitális Vándor nevű applikációja igen népszerű az idelátogatók körében. Mivel a körülbelül 20 km-es, csobogó forrásokkal, erdőkkel és persze az összes régi malommal tarkított túraút a környékbeli településeket is érinti, ez az egész régió számára közös bemutatkozást jelent.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!