Köveskál

A Káli-medence csodaszép falvai közül az egyik legismertebb település Köveskál. Kiváló éttermei és vendégszerető szálláshelyei mellett, itt a kulturális élet is virágzik: tavaly például egy koncertekkel, előadásokkal, beszélgetésekkel és vásárral tarkított nyári fesztivállal, a KŐFESZT-tel gazdagodott a repertoár. A VEB2023 programhoz való csatlakozásuk lehetőséget ad arra, hogy együttesen fellépve, megsokszorozódó erővel mutassák be a régió természeti, geológiai értékeit, illetve az épített és kulturális örökséget is.


Köveskál pályázata a Káli-medence rendkívül gazdag, elsősorban történelmi és kulturális értékeit bemutató, állandó és időszaki kiállításoknak helyet adó kiállító tér kialakításáról szól. 
A pályázati célokon túl szeretnének együttműködni a környező településekkel a Káli-medencei templomromok állagmegőrzési feladatainak előkészítésében is. Persze tudják, hogy egy szép fekvésű, rendezett, tiszta falu felkelti az utazók figyelmét, de ők szeretnének egy nagyobb koncepció mentén még színvonalasabb turisztikai célponttá válni. A gyalogos turistáktól a kerékpározás kedvelőin keresztül a gasztronómia szerelmeseiig itt mindenki talál a pénztárcájának megfelelő színvonalas szállást, jó minőségű, választékos kínálattal rendelkező éttermet, helyi borászatokat, és mindenkit szeretettel várnak a mindig jó hangulatú falunapon, szüreti felvonuláson és karácsonyi ünnepen is.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!