Mindszentkálla

Mindszentkálla - szabadtéri rendezvényekre hangolva

A Káli-medence természeti kincsei, nyugalma, hangulata, hagyományai, a kirándulási lehetőségek nagy vonzerővel bírnak a környéken. A településen megy át a Theodóra-Kékkő tanösvény, csodálatos kilátás nyílik a Kopasz-hegyről a Káli-medencére. A hegyre egyébként egy lépcsősor visz fel a településről. De itt található a Kisfalud és a Kerekikál templomrom. 
Mindszentkálla azért döntött a csatlakozás mellett, mert azt szeretnék, hogy településük még szélesebb körben ismertté váljon, és ez gazdagítsa a falu életét, segítse az itt lakókat.  
Bár van faluházuk, szabadtéri rendezvényhelyszínük nincs, pedig a KŐFESZT-hez való kapcsolódás óta erre egye nagyobb szükség lenne. Tervük szerint a helyi sportpályát alakítanák át rendezvényhelyszínnek, szabadidő központnak. Ehhez persze szükség van fejlesztésre, beruházásra, építenének egy szabadtéri kemencét, vizesblokkot, és be kell vezetniük a villanyt is. Pályázatuk ezt az átalakítást célozza meg. 
Mindszentkálla polgármestere – csakúgy, mint a régióban mindenütt - fontosnak tartja a környező falvak összefogását, de erre településük esetében van már szép példa. Az elmúlt években ugyanis hagyománnyá vált a Szentbékkállával közösen megrendezett szüreti felvonulás vagy a már említett KŐFESZT, amely rendezvénysorozaton Kővágóörssel működnek együtt.  

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!