Salföld

A település mindig is színes kulturális élettel bírt, az itt élő és megforduló művészek, fotótáborok, kiállítások és a filmklub jóvoltából. De a faluban található major, a környék természeti szépségei is vonzzák a turistákat. A jóból azonban sosem elég – ez a salföldiek hitvallása is, ezért csatlakoztak szívesen a VEB2023 EKF-hez. Minden olyan kezdeményezést, pályázati lehetőséget örömmel vesznek, amivel rendezvényeik kínálatát bővíteni tudják.


Elsősorban fejlesztésekre szeretnének támogatást kapni: elsődleges céljuk egy rendezvényközpont kialakítása, de a szerencsére egyre több idelátogató miatt bővítenék az önkormányzat szálláskiadási lehetőségeit is. Sajnos évek óta nincs működő boltja a településnek, így ez is a célok közt szerepel.
Egy kis ízelítő azoknak, akik nem ismerik Salföldet: jó szívvel ajánlják a Balaton-felvidéki Nemzeti Park majorját őshonos állatokkal, fűszernövény-kerttel, de lovaglásra és lovas kocsizásra is van lehetőség. A falutól nem messze, gyalog vagy lovas kocsival megközelíthető a lenyűgöző Pálos kolostorrom, ami kedvelt kirándulóhely. A Salföld feletti dombon lévő kilátóról pedig remek panoráma nyílik a település házaira és a Káli-medencére.
 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!