Szigliget

A Balaton-felvidék dimbes-dombos látképéből kiemelkedik a frissen felújított szigligeti vár, ami igazi kuriózum a környéken. Csak úgy, mint a település ismert rendezvényei: a Szigligeti Süllőfesztivál, a téli strandon az Újévi csobbanás vagy az ugyanitt nyitva tartó jégpálya és szauna, ami mind azt a törekvést mutatja, hogy Szigliget nemcsak a nyári szezonban, de egész évben egyedi ötletekkel várja az idelátogatókat.

A falu képviselőtestülete a Veszprém-Balaton 2023 programba is olyan pluszt szeretne vinni, ami csak rájuk jellemző. Balassa Dániel polgármester törekvése arra irányul, hogy a falu elsősorban kulturális vonalon használja ki azokat a lehetőségeket, amelyeket a VEB2023 program nyújt. Céljuk, hogy a hagyományos rendezvénykínálat még színesebb és tartalmasabb legyen.

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeummal közösen szeretnék megújítani a vár történetét bemutató kiállítást, a legutóbbi felújítás során előkerült leletekkel. De tervben van egy ehhez kapcsolódó kiadvány elkészítése is és megvalósítanák a szigligeti Óvár teljes régészeti feltárását. Mivel Szigliget hat település vezetője egy közös önkormányzatban, itt hagyománya van a csapatban végzett munkának. Ezért, ha valamelyik szomszédos falu szintén csatlakozik, örömmel vesznek részt érdekes, új projektekben. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!