Tagyon

A mi kis völgyünk, a Nivegy-völgy, benne a Zánka felől érkezőnek az első falu, Tagyon. A maga 100 fős lakosságával egy csendes, élhető, kedves falu.

Az utóbbi időben úgy látjuk, hogy sokak szemében felértékelődik az a nyugalom, amit a település nyújt. Kiváló kirándulóhelyek, csodálatos természeti környezet alig 3 km-re a Balatontól, remek lehetőségek az idelátogatóknak. Sokan érdeklődnek az eladó ingatlanok iránt; mi szeretnénk, ha nemcsak ideiglenes lakókkal, hanem itt otthonra találó emberekkel népesülne be a falunk. Úgy gondoljuk, hogy a VEB2023 EKF a programok sokszínűségén keresztül idevonzza az érdeklődőket, akik így megismerhetik ezt a vidéket, és kikapcsolódhatnak, élményekre lelhetnek itt.

Az EKF keretén belül a Nivegy-völgy 5 faluból álló, évszázadok óta együttműködő közössége közösen fog bekapcsolódni a Könyvfalu programjaiba. Tagyonban van egy nagyon szépen kialakított szabadidő park, fedett színpaddal, fedett kisházakkal, amely szerintük a földrajzi adottságából és méretéből adódóan is alkalmas lenne a nagy színpad szerepére. Ennek továbbfejlesztésében gondolkodunk: parkolóhelyek, vizesblokkok, egyéb kiszolgáló helyek, helyi ételeket, italokat kínáló helyek, olvasókuckó, könyvHORDÓ, kisházak-kialakításában.

A tagyoni borok jó hírnévnek örvendenek, akár a borturizmus fejlesztésében is szerepet játszhatna a Könyvfalu helyszíne. A régi bolt felújítására pályázatot nyújtottunk be, melynek tetőterében szobákat, vizes blokkokat, lent pedig egy társalgó-közösségi teret szeretnénk kialakítani, mely a későbbiek során a Könyvfalu könyvkerekének (a völgyet könyvekkel ellátó helyének) adna otthont.

Bízunk a lehetőségben, de reménykedünk abban is, hogy a mi kis völgyünk, a falvaink meg tudják tartani azt a hangulatot, nyugalmat, közösséget, amiért mi magunk is szeretünk itt élni!

 

 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!