Tihany

A település vezetése felismerte, hogy a VEB2023 EKF programhoz való csatlakozás új távlatokat nyit meg a térség életében, hiszen szélesebb, kultúrát fogyasztó közönséget céloz meg, rendezvényei pedig elsősorban a különleges, színvonalas, de helyi jellegű programokra irányul. Másrészt a hazai mellett nemzetközi megjelenési lehetőséget ad, így kiemelkedő marketingértékkel bír. Ez Tihany számára új turisztikai irányt, és újrapozícionálási lehetőséget jelent. Pályázatukkal elsősorban a helyi jellegzetességekre, különleges helyszínekre szeretnék felhívni a figyelmet, ilyen a Levendula Hetek, a Gardália Napok vagy az apátsági programok.

Számos elképzelés, ötlet van a település és szolgáltatói tarsolyában: fotókiállítás, irodalmi programok, jazz-, és operaelőadások, megújuló múzeumi kínálat, helyi kötődésű művészek bemutatkozása, a helyi értékeket és embereket bemutató új típusú tematikus programok, és vannak termékfejlesztési elképzeléseik is.

A régiós összefogás mellett, a polgármester véleménye szerint elengedhetetlen a helyi szolgáltatók közös gondolkodása, együttműködése is. Balatonfüred közelsége pedig óhatatlanul felveti a kérdést, hogyan lehetnének egymás riválisai helyett minél gazdagabb programkínálatot nyújtó, együttműködő városok.

Tihany természeti környezetének, történelmi múltjának nem nagyon kell reklám. Olyan látványosságok birtokosa, melyek vonzóak az idelátogatók számára. Az elmúlt időszak fejlesztései, a most épülő beruházások pedig csak erősítik ezt a hírnevet. Már nem megnyerni szeretnék a vendégeket, hanem komplex élményt nyújtva elégedetté tenni őket.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!