Tótvázsony

Sipos Ferenc polgármester egyszerűen úgy fogalmaz, azért kell csatlakozni az EKF izgalmas programjához, mert így csak rajtuk áll, mit hoznak ki belőle, de ha nem élnek a lehetőséggel, akkor biztosan kimaradnak, és nem lesznek részesei a színes forgatagnak.

 Tótvázsonyban amúgy is nagyon erős a civil közösség, több szervezet is aktívan részt vesz a település életében. Pályázatukban szó esik kulturális rendezvények megvalósításáról csakúgy, mint az ehhez szükséges beruházások terveiről. Az ötletek a német nemzetiségi kapcsolatok erősítésére ugyanúgy vonatkoznak, mint mondjuk a kerékpáros turizmus elősegítésére. Egyelőre a tervezés folyik, de biztosan lesznek közös projektek a környékbeli falvakkal is.

Bár Tótvázsony nem bővelkedik látványosságokban, a település elhelyezkedése nagyon jó: közel van Veszprém és Balatonfüred, itt megy a korábban kiépült Veszprém-Nemesvámos-Tótvázsony kerékpárút. Ezt a kedvező fekvést szeretnék kihasználni, hogy mind a kerékpáros, mind pedig a bakancsos turizmus egyik fő központja legyenek. 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!