Zalahaláp

A település a Balaton és a Bakony közelsége miatt, a Tapolcai medence részeként a turizmusban látja a jövőjét, hiszen innen a Művészetek Völgye, a Keszthelyi-hegység, és a Káli-medence is könnyen elérhető.

A táj gyönyörű, már csak meg kell tölteni színvonalas kulturális programokkal – ez Bedő Lajos Sándor polgármester egyik fő célkitűzése. Ehhez nagyon szép, egyedi helyszínt biztosít a Haláp-hegyi bazaltbánya nyolc hektáros katlana, amelynek látványát a bazaltorgonák változatos előfordulása teszi egyedivé.

A másik fontos ok, amiért csatlakoztak a VEB2023 EKF programjához, hogy Zalahaláp ne csak a földrajzi térképekre kerüljön fel, de a régió kulturális térképére is. A Haláp-hegy lenne a rendezvények otthona, a programok kiszolgálásához szükséges kéthektáros saját parkolóval már rendelkezik a falu. Az álom megvalósításához először is az infrastruktúrát kell megteremteni, s bár az adottságok jók, a helyszínen a vezetékes víz, a villanyáram, és a jó minőségű út még kiépítésre vár. És persze szükség lenne egy minden igényt kielégítő mobilszínpadra is.

Céljuk, hogy a rendezvénytér 2023 után is megmaradjon és folytathassák kulturális missziójukat a környék lakói és persze a turizmus számára egyaránt. Az együtt többre vagyunk képesek, többet érünk gondolat Zalahaláp hitvallása. Ennek megfelelően önálló ötletekkel, de konzorciumban gondolkodnak Balatonedericcsel, Lesenceistvánddal és Uzsával.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!