A pénz éli világát? - Madách 200 Gondolat Fesztivál

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Beszélgetés a pénz múltjáról, jelenéről és jövőjéről Jelasity Radovánnal, az Erste Bank vezérigazgatójával, Luspay Miklóssal, az Magyar Nemzeti Bank igazgatójával és Balásy Zsolttal, a HOLD Alapkezelő portfóliókezelőjével. Moderátor: Karafiáth Orsolya író, költő, újságíró

"Hamis pénzt adtak,

Higannyá olvadt markomban." (…) "Talán

Markodban volt, nem a pénzben, hiba."

Madách Imre

A program regisztrációhoz kötött

Regisztrálni a “Jegyet vásárolok” gombra kattintva, egy gyors regisztráció után, ingyenes regisztrációs jegyek "megvételével" tudsz.

Gazdasági és társadalmi kérdések, pszichológia, filozófia, ökológia, űrkutatás: csak néhány tématerület, amiről beszélni lehet a 200 éve született Madách Imre Az ember tragédiája című klasszikus műve kapcsán. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program ötnapos fesztiválja, a Madách 200 Gondolat Fesztivál, most az író művének legmélyebb rétegeibe ereszkedik, és közös gondolkodásra hív mindenkit, akit érdekelnek a múlt tanulságai, a jelen kihívásai és a jövő által kínált lehetőségek. Az ember tragédiája című mű ugyanis ezúttal nem irodalomtörténeti vagy színházi szempontból kerül górcső alá; a fesztivál programja a benne szereplő eszmék és problémafelvetések oldaláról tárja fel tartalmát. 

JÖVŐ IDŐ madách 200 madách 200 Gondolat Fesztivál Gondolat Fesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!