Furosiki hanami - virágos kendők és kendőből virágok

VEB2023 partner produkció Dubniczay-palota
VEB2023 partner produkció Dubniczay-palota

A japán cseresznye ('szakura' japánul) virágzása alkalmából furosiki virágnézésre ('hanami' japánul) szeretnénk invitálni azokat, akik szeretnének tenni a környezet megóvásáért, és szeretnék elsajátítani a japán furosiki kendőcsomagolás alaptechnikáit.

Pápai-Vonderviszt Anna furosiki oktató és tervező 12 évet élt Japánban, ottani mesterektől tanulta a furosiki csomózási technikákat. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Interurbán rendezvénysorozában már több workshopon is találkozhattunk vele. Ezúttal is a Musubi Kyoto furoshiki shop virágos mintájú japán kendőit hozza el (az alkalomra), és ismerteti ezek szimbolikáját és megtanítja gyakorlati használati módjait az érdeklődőknek. 

A workshop második felében az Anna által tervezett virág formájú és illatú csomagolások (ún. floWeRAP csomagolások) elkészítésére is lesz lehetőség, amire még Japánban, a kendők hazájában is formaoltalmat szerzett. A technikák 10 éven felüliek számára könnyen elsajátíthatók, előképzettség nem szükséges.

A workshopon maximum 12 fő vehet részt, melynek díja 2000 Ft/fő.
A kérjük a részvételi szándékot előzetesen az [email protected] címen jelezzék.

Az esemény a "kétezerhuszonhárom best of" kiállítás kísérőrendezvénye. 

kétezerhuszonhárom

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!