IS THERE ANYBODY OUT THERE? - Madách 200 Gondolat Fesztivál

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

"Nem tudnám megmondani, hol kezdődött ez az egész gyűlölködés. Mi az elit réteg voltunk, ők a nincstelenek. A mi felmenőink városalapítók voltak, köztük sok volt a jöttment. Nálunk vasárnapi ebéd volt elfojtott konfliktusokkal, náluk pofonok. Mi tanultunk, ők dolgoztak. És gyűlöltük egymást. Ki szította fel ezt a tüzet és mikor? Mindegy, mert hiába keressük, a múltban nem tudunk tüzet oltani. Tűz márpedig volt. De mi tartottuk életben."

A Pannon Színitanoda (PASZTA) saját története 39 diák szereplésével a West Side Story, a Rómeó és Júlia, valamint a Kívülállók című regény motívumaiból, ezek újraértelmezéséből született, a darab címét (és egyben keretzenéjét) pedig a Pink Floyd filmjének egyik track-je adta.

Az előadás a KASZT-on (Komlói Amatőr Színházi Találkozó) 14 nagy múltú hazai és határon túli társulat között második helyezést ért el. A színdarab emellett a Magyar Szín-Játékos Szövetség besorolásában arany minősítést kapott.

Az előadást Veszprémben most először láthatja a közönség.

"Mindég az állat első bennetek,

És csak midőn ezt el birád csitítni,

Eszmél az ember…"

Madách Imre

A program regisztrációhoz kötött

Regisztrálni a “Jegyet vásárolok” gombra kattintva, egy gyors regisztráció után, a székek kiválasztásával, majd az ingyenes regisztrációs jegyek "megvételével" tudsz.

Gazdasági és társadalmi kérdések, pszichológia, filozófia, ökológia, űrkutatás: csak néhány tématerület, amiről beszélni lehet a 200 éve született Madách Imre Az ember tragédiája című klasszikus műve kapcsán. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program ötnapos fesztiválja, a Madách 200 Gondolat Fesztivál, most az író művének legmélyebb rétegeibe ereszkedik, és közös gondolkodásra hív mindenkit, akit érdekelnek a múlt tanulságai, a jelen kihívásai és a jövő által kínált lehetőségek. Az ember tragédiája című mű ugyanis ezúttal nem irodalomtörténeti vagy színházi szempontból kerül górcső alá; a fesztivál programja a benne szereplő eszmék és problémafelvetések oldaláról tárja fel tartalmát. 

JÖVŐ IDŐ madách 200 madách 200 Gondolat Fesztivál Gondolat Fesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!