JazzDívák a Papírkutyában vol.1. NAGY EMMA QUINTET

VEB2023 partner produkció Papírkutya
VEB2023 partner produkció Papírkutya

Hogyan tehetünk boldoggá egy hétfő estét? Csodás dívákkal és szenzációs zenekaraikkal! Vokális jazz sorozatunk első szereplője a Nagy Emma Quintet!

Vokális jazz sorozatunk boldog hétfő estékre 2023. első félévében, csodás dívákkal és szenzációs zenekaraikkal - vol.1. Nagy Emma Quintet! 

Bár az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni zeneileg és emberileg is. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dobgroove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Olykor hangosan, máskor pedig halkan.

Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Szlovákiában.

A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020, Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci kiadó, a Unit Records gondozásában, a lemez anyaga pedig a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra márciusban, ahol Fenyvesi Márton (aki producerként nagy hatást gyakorolt az anyag végleges formájára) és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei. Jelenleg negyedik lemezük anyagán dolgoznak.

A belépés díjtalan, asztalfoglalás nem kötelező, de ajánlott. FB üzenetben // tel.06202410074

Zene Papírkutya Koncert jazz Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!