JazzDívák a Papírkutyában vol.2. HAJDU KLÁRA QUARTET feat. BORBÉLY MIHÁLY

VEB2023 partner produkció Papírkutya
VEB2023 partner produkció Papírkutya

Hogyan tehetünk boldoggá egy hétfő estét? Csodás dívákkal és szenzációs zenekaraikkal! Vokális jazz sorozatunk következő szereplője: Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály!

Vokális jazz sorozatunk boldog hétfő estékre 2023. első félévében, csodás dívákkal és szenzációs zenekaraikkal - vol.2. Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály!

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű kétszeres Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal.

Saját quartetje 15 éve a jazz szakma elismert zenekara. Eddig négy lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat Európától Mexikóig pörgetik a rádiók és több mint 30 országban streamelik. Minden eddigi albumuk elérhető a japán lemezboltok polcain.

A “Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezüket 2017 elején, a 3. "Journey" címűt pedig 2021-ben "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölték.
Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, mikor "You're Gonna Rise" című szerzeményét - melyet párjával, Szakonyi Milánnal hangszerelt - "A Dal2019"szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 közé.

2022 tavaszán megjelent a ‘Fúvom az énekem’, amelyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban és hangszerelésben. A zenekar vendége ezúttal a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas kiváló klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály, aki ezen az estén is csatlakozik a négyeshez, hogy együtt mutassák be új lemezük anyagát a veszprémi közönségnek.

A belépés díjtalan, asztalfoglalás nem kötelező, de ajánlott. FB üzenetben // tel.06202410074

Zene Papírkutya Koncert jazz Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!