Koncertek a Teremben - Madách 200 Gondolat Fesztivál

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

The Wilderness (SK) / Cista Ryza (SK) / Lyuhász Lyácint Bt / Iron Steel / Liquid Superchange (HR) / After: Quixotic Koncert - zenei iparosodás koncertek a Teremben

"Ismét csalódtam, azt hivém, elég

Ledönteni a múltnak rémeit...

Kutyáknak harca ez egy konc felett."

Madách Imre

The Wilderness (SK)

 A The Wilderness egy DIY HC/punk zenekar.

Szövegeikben a politikai, vallási és társadalomkritikai témákat, filozófiai és morális dilemmákat, a szubjektív világlátás és az objektív valóság konfliktusait helyezik előtérbe.

 

Čistá Ryža (SK)

Gyors koszos crustpunk a szomszédból since 1996, közös split a legendás Agathocles zenekarral soroljam még? Inkább gyere el és nézd meg!

https://www.facebook.com/cistaryza.crust

https://giligaaromblog.wixsite.com/cistaryza

 

Lyuhász Lyácint BT. 

A debreceni Lyuhász Lyácint BT. egyfajta előremutatásra marasztalt visszatekintés pozíciójából látva és láttatva a mértékleteség totalitárius rétegeit képező, elevenre darált intelmek és iránymutatások halmazát, nem tesz többet, mint kivár…és ezt már harminckettő éve teszi.

https://www.facebook.com/lyuhaszlyacintbton

 

Liquid SuperCharge(HR)

Speed-rock Horvátországból avagy Pula válasza a Motörhead-re!

https://www.instagram.com/liquid_supercharge/

https://www.facebook.com/liquidsupercharge

   

Iron Steel

Speed-metál Budapestről az underground legmélyebb bugyraiból avagy ha füst és benzinszag csapja meg az orrodat akkor az nem a véletlenek egybeesése lesz!

https://ironsteel.bandcamp.com/

 

After

Quixotic

Utazás a szintetizátor hullámain keresztül a 80-as évek Miami-i naplementéitől pálmák és koktélok mellett a lenyűgöző autós üldözésekig, rengeteg gitárszólóval!

https://www.facebook.com/quixoticmusic/

https://www.instagram.com/quixoticsnd

Gazdasági és társadalmi kérdések, pszichológia, filozófia, ökológia, űrkutatás: csak néhány tématerület, amiről beszélni lehet a 200 éve született Madách Imre Az ember tragédiája című klasszikus műve kapcsán. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program ötnapos fesztiválja, a Madách 200 Gondolat Fesztivál, most az író művének legmélyebb rétegeibe ereszkedik, és közös gondolkodásra hív mindenkit, akit érdekelnek a múlt tanulságai, a jelen kihívásai és a jövő által kínált lehetőségek. Az ember tragédiája című mű ugyanis ezúttal nem irodalomtörténeti vagy színházi szempontból kerül górcső alá; a fesztivál programja a benne szereplő eszmék és problémafelvetések oldaláról tárja fel tartalmát. 

JÖVŐ IDŐ madách 200 madách 200 Gondolat Fesztivál Gondolat Fesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!