Műgyűjtők napja - CENTURY. idee bauhaus.

Pályázati együttműködés Művészetek Háza Veszprém Dubniczay palota
Pályázati együttműködés Művészetek Háza Veszprém Dubniczay palota

A képzőművészet, építészet vagy formatervezés kedvelői egyaránt nagy klasszikusként tekintenek a Bauhausra. A drj project CENTURY. idee bauhaus kiállításán 100 kortárs képzőművész reflektál a legendás művészeti iskola munkásságára.

Nincs még egy olyan iskola a 20. században, amely nagyobb hatást gyakorolt volna a művészetre, az építészetre vagy a formatervezésre, mint a Bauhaus. A Bauhaus 100. évfordulója apropóján a drj art projects kezdeményezése egy gondosan kiválasztott kurátori csapat közreműködésével 100 nemzetközi művészt kért fel arra, hogy DIN A4 formátumban készítse el személyes reflexióját. A beérkezett rendkívül sokszínű anyagból CENTURY. idee bauhaus címen rendeztek kiállítást, amely a Schroth-gyűjtemény részeként érkezik Magyarországra.

A válogatás kurátorai Simone Schimpf, az MKK Ingolstadt kurátora, Sibylle Hoiman, a Bauhaus Archív munkatársa, Frederik Schikowski művész-tudós, Frank F. Drews építész, gyűjtő és a drj igazgatói, Christiane Bail és Matthias Seidel voltak.

képzőművészet környezetbarát Megnyitó családbarát TÜKÖRKÉP Szellemi fogyatékossággal élő személyek számára barátságos környezet

Jegyinfó

Jegyvásárlási infó: Jegyvásárlás ellenében látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!