Ragyogj! ünnepi nyitóműsor

VEB2023 szervezés Vár – Óváros tér – Kossuth utca
VEB2023 szervezés Vár – Óváros tér – Kossuth utca

Elérkezett az idő, hogy közösen nyissuk meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa évadot egy felejthetetlen ünneppel! Gyere el Veszprémbe 2023-január 21-én és légy részese a régió ragyogásának!

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programévet nyitó eseménysorozat csúcspontja egy grandiózus, a város tereit belakó összművészeti élmény. A közel egy órás produkció, több egymást követő, egymással összefüggő zenés műsorszámból, táncprodukciókból, zenei eseményekből, illetve a teljes műsort kísérő fényfestésekből, nagyszabású épület-vetítésekből és más hatásos látványelemből áll össze. A Veszprém város múltját és jelenét bemutató elbeszélés mágikus, mesés, hol álomszerű, hol groteszk, humoros, a várost ünneplő, egyfajta „városi fantázia”.  

A műsor koncepcióját, forgatókönyvét Can Togay János filmrendező, forgatókönyvíró, a VEB2023 EKF művészeti-kreatív főtanácsadója állította össze. Az előadás zenei, táncos, színházi és egyéb audiovizuális elemeinek összeállításában olyan nemzetközileg is elismert, kortárs művészek és alkotók vesznek részt, mint a Kiégő Izzók vizuális művésztársulat; Bozsik Yvett Kossuth-díjas balettművész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja, koreográfus; Pacsay Attila Oscar-díjra jelölt zeneszerző; Iványi Marcell Arany Pálma díjas rendező, producer; ifj. Zsuráfszky Zoltán Prima Primissima Junior díjas, Harangozó Gyula díjas táncművész, koreográfus. 

Zene színház Megnyitó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!