2023. január 16-ig lehet pályázni a bor és gasztronómiai pályázatra!
A gasztronómia szerves része egy ország kulturális életének és értékeinek. Ennek szellemében a legújabb pályázati felhívásunkban elsősorban a Bakony, illetve a Balaton térségére jellemző borászati és gasztronómiai hagyományok ápolását, az újító törekvésekre és a szakmai összefogásra hangsúlyt helyező pályázók jelentkezését várjuk.
A méltán híres magyar vendégszeretet immár nemzetközi elismerésekkel illetett gasztronómiai teljesítménnyel is társul. Nagy örömünkre a régióban egyre nívósabb vendéglátóhelyek várják a 2023-as programévben hozzánk látogató vendégeket. Ugyanakkor számunkra a minőség nem csupán a feltálalt ételek és italok tekintetében fontos, hanem a fenntarthatóság is kiemelt szempontként érvényesül.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa legújabb pályázati felhívása támogatni kívánja a Bakony, illetve a Balaton térségére jellemző, sokszínű borászati és gasztronómiai hagyományok ápolását, miközben az újító törekvésekre és a szakmai összefogásra is nagy hangsúlyt helyez. A hagyományos programok továbbfejlesztése mellett fontos az új értékek, folytatható hagyományok megteremtése, az újító kezdeményezések bevezetése is.
A pályázat benyújtás határideje: 2023. 01. 16. 23:30
A benyújtás szakmai konzultációhoz kötött, javasoljuk ezért, hogy a pályázati anyag összeállítását ne hagyják az utolsó pillanatra!