A huszonötödik: Szezøn virágbolt a veszprémi belvárosban

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Utcakép Fejlesztési programjának támogatásával huszonötödikként egy izgalmas virágbolttal gazdagodik Veszprém belvárosa november 17-étől. Ezúttal a Vár Áruház közvetlen szomszédságában, a csak „régi táskásként” ismert, üresen álló üzlethelyiséget tölti meg új tartalommal egy környezeti tudatosság iránt elkötelezett profi csapat, amely reményeink szerint mindenkinek megdobbantja majd a szívét.

A VEB2023 EKF Utcakép Fejlesztési programjának már sikeres helyszíneihez Vukmirovits Nóra virágkötő és a Szezøn Fenntartható Virág csapata csatlakozik, egy olyan kreatív virágos szolgáltatással, amely egyszerre erősíti a közösséget, szépíti a környezetét és mutat be egyfajta új szemléletet. Nem csak az esővíz gyűjtésével, a komposztálással és a napenergia felhasználásával, hanem magyar virágok, növények és hazai kézműves termékek értékesítésével igyekeznek csökkenteni a kereskedelemmel járó ökológiai lábnyomot.

A vállalkozás már korábban is arra törekedett, hogy a hazai, szezonális virágok vásárlására ösztönözzenek, ezzel is csökkentve a virágok távoli országokból aló szállításának környezeti terhelését. Felhívják a figyelmet a lebomló, természetes alapanyagú csomagolások használatára, az esővízgyűjtésen keresztül a tudatos vízhasználat fontosságára. 

Terveznek pop-up kitelepüléseket egy-egy veszprémi és régiós rendezvényen, vásáron, jelenlétükkel és szóróanyagaikkal is népszerűsítve és ismertebbé téve a közönség számára a vállalkozást és annak környezet iránti elkötelezettségét.

Az Utcakép fejlesztési program

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében az utóbbi években több olyan vendéglátóegység is nyílt a veszprémi belvárosban, amelyek érkezésükkel felpezsdítették az Óváros tér környékét, a város mindennapjait. Az Utcaképfejlesztési Program segítségével olyan vállalkozások kaptak lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak Veszprém mindennapjaiba, amelyek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy közösségek jöjjenek létre és közösségek épüljenek a városban egy pohár bor, egy csésze kávé vagy egy finom ebéd mellett. A program keretein belül olyan éttermek, kulturális terek, közösségi terek kialakítása tudott megvalósulni, mint a KUNSZT, a Pekedli, a Füge Fagyiudvar és Kávézó, a Wine & Vinyl, Papírkutya, Lohonyay Vendéglő, Saiko no Sushi, Ablak a Bablak Vegán étterem, Mimosa Café vagy a Derce Tejivó bár. Az Utcaképfejlesztési Program azonban nem csak új helyeket teremtett, hanem már meglévő, sikeresen működő kávézók és éttermek fejlődését is támogatta: többek között a kultikusnak számító Bárka, a Skorpió Irish Pub, a Terem bár, az Oliva Skybar, Óváros Vendéglő (Borterasz), Szendvics Büfé és a Chill Bisztró is megújult formában várja vendégeit.

További információ az Utcakép Fejlesztési programról és az eddig megnyílt, vagy szépült helyekről: https://veszprembalaton2023.hu/projekt/utcakep-program

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!