Milyen témákat érinthet az EKF Kérdések és válaszok lakossági fórum?

Kérdések és válaszok lakossági fórumunkat annak érdekében indítottuk el, hogy a VEB2023 szakemberei és a lakosság között szorosabb párbeszéd alakulhasson ki, illetve, hogy a program iránt érdeklődők kérdéseit megválaszolhassuk, tevékenységünket közelítsük a régió lakosai, civil szervezetei, vállalkozásai felé. 

A fórum első alkalmait a koronavírus előtt még személyes jelenléttel tudtuk megtartani Kossuth utcai irodánkban, ám sajnos a járványhelyzet miatt novembertől a programot az online térbe kényszerültünk áthelyezni. 
Igyekeztünk az online alkalmakat úgy kialakítani, hogy minden kérdező a VEB2023 részéről aktuálisan részt vevő szakembereivel külön-külön tudjon konzultálni az őt foglalkoztató kérdésekben, így egy regisztrációs felületet hoztunk létre, ahol az érdeklődők húsz perces idősávokban beszélgethetnek a VEB2023 képviselőivel. 

Gyakran felmerül az érdeklődők részéről, hogy vajon miről érdemes faggatni szakembereinket és bár a feltehető kérdések száma végtelen, megpróbáltunk összeszedni néhány témát, amelyek az eddigi fórumokon felmerültek és amelyekben segíteni tudunk ezeken az alkalmakon.

Vállalkozások részvétele az EKF-ben: Vállalkozások számára milyen pályázati lehetőségek állnak fenn, elsősorban a szezonalitás csökkentése ill. a kulturális-kreatív területen történő kiegészítő szolgáltatások megteremtése céljából? Gasztronómiai vállalkozásommal hogyan kapcsolódhatok a VEB2023 programhoz? Hogyan tehetem éttermemet/bisztrómat kulturális esemény helyszínévé?

Civil szervezetek: Hogyan tudnak bekapcsolódni a civil szervezetek a VEB2023 programba? Milyen pályázatok vonatkoznak a civil szervezetekre? Milyen támogatást várhatnak a helyi civil szervezetek a VEB2023 programtól? 

Hogyan kapcsolódhatok magánemberként az EKF programhoz? Milyen fenntarthatósághoz kapcsolódó terveket láthatunk majd megvalósulni 2023-ig? Hogyan lehet egy-egy program szervezésébe bekapcsolódni? Lehet-e saját projekttel (fesztivál, kiállítás, kulturális esemény) bekapcsolódni a VEB2023 programba? Hogyan szépül meg a város 2023-ig, milyen infrastrukturális beruházásokra számíthatnak a régióban élők? Hogyan kapcsolódhatok településként a VEB2023 programhoz? Szükséges-e kész tervekkel előállnom, ha szeretnék csatlakozni a VEB2023 programhoz? Kapcsolódik-e a sport a VEB2023 programhoz? Milyen támogatást vehetek igénybe, ha sporttal kapcsolatos ötleteim vannak? Hobbi/kézműves klubot hoznék létre, hogyan kapcsolódhatok a VEB2023-hoz, milyen pályázatot érdemes figyelnem?

A kérdéseket legközelebb január 25-én, 17 órától várjuk, változatlanul online formában, ekkor Wahab Rita Vezérigazgatósági kabinetvezető és Muraközy Péter Operatív igazgató áll majd a résztvevők rendelkezésére. 

Fontos, hogy minden esetben regisztráció szükséges, amelynek menete ITT található.
A regisztráció során kérjük, hogy jelezzék előre az érintett témaköröket, hogy kollágáink minél felkészültebben tudjanak válaszolni.


Ezúton is köszönjük az eddig feltett és a jövőben felmerülő kérdéseket! 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 18 óra 13 perc 59 másodperc
van hátra a megnyitóig!