TERÍTÉKEN, avagy kerüljön érték az asztalra!

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt kiemelt értékei közé tartozik a közösségépítés és bevonás. A TERÍTÉKEN eseménysorozat létrehozásával a közösségépítés egy különleges módját teremtettük meg.

Az EKF program megvalósítóiként alkalmunk nyílik helyi kis közösségek életének mindennapjaiba bepillantást nyerni. Úgy döntöttünk, páratlan értékeik miatt láthatóságot biztosítunk mindannak a kicsiny, ám annál jelentősebb csodának, amelyet megtapasztalhatunk. A megismert lokális értékek ugyanis számos ponton egybe esnek az EKF program szellemiségével.  

A TERÍTÉKEN állomásain olyan fontos témákat érintünk, mint a vállalati felelősségvállalás, a zöld szemléletmód, a környezeti fenntarthatóság, a családbarátság és mindezek érvényesítése a munkahelyeken, függetlenül attól, hogy kis-, közép- vagy nagyvállalati kategóriáról van e szó.

Szeretnénk a programokba bevont partnereink számára gyakorlati mintákat mutatni, és segítséget nyújtani abban, hogy ezek az értékek számukra is tudatosan képviselt, munkahelyen is alkalmazott gyakorlatokká vállaljanak. Szeretnénk őket megerősíteni abban is, hogy érezzék, milyen fontos ezeknek a vállalásoknak láthatóságot adni és tevékenységeik gyümölcsét a helyi közösségek javára fordítani. 

 

Éppen ezért a cégeket segítjük abban, hogy megosztjuk ilyen irányú tapasztalatainkat, felkért szakértőink segítségével elérhetővé, a cégek mindennapjaiba beépíthetővé tesszük. 

TERÍTÉKEN – NEMESGULÁCS

A TERÍTÉKEN programsorozat első állomása Nemesgulács volt, ahol 2021. október 14-én került sor az első közös értékteremtésre. A terítékre került értékekről, a helyi közösségek számára fontos megvalósítandó miniprojektekről készült filmeket itt lehet megtekinteni:

A találkozó alkalmával a meghívott szakértők közreműködésével mutattunk be megvalósult jó megoldásokat. Köszönjük, hogy gyakorlati tapasztalataik megosztásával vendégeink segítették a szemléletformálást és a tudásmegosztást: 

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezetője

Ujvári Enikő, a „Három Királyfi, Három Királylány mozgalom” alelnöke

Sárdi Krisztina, a „10 millió fa mozgalom” programkoordinátora

Nagy örömünkre a találkozó célt ért: nemesgulácsi meghívottak aktív részvételével sikerült mindhárom, a kisfilmekben bemutatott miniprojektre lehetséges támogatást és megvalósítási irányvonalat találni. A megvalósulásról a későbbiekben ugyanitt tájékoztatunk majd.

A TERÍTÉKEN programnak Nemesgulácson a Sellyei Borház adott otthont >>

A következő TERÍTÉKEN találkozóra 2022 januárjában kerül sor Vászolyon.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!