Az EKF régió települései

Veszprém város 2018 decemberében a régióval közösen nyerte el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (továbbiakban: EKF) címet, ezért nem véletlen, hogy a program alapköve, hogy a Veszprém-Balaton-Bakony régió közös erővel mutathassa meg a világnak értékeit, kulturális sokszínűségét. A projekt megvalósításának koordinálására, veszprémi székhellyel létrejött a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. A Zrt. tulajdonosi körének összetétele tükrözi a régiós gondolatot, tekintettel arra, hogy a régiót lefedő legjelentősebb civil és önkormányzati szereplők is képviseltetik magukat a társtulajdonosok között.

Az EKF régiós pályázati rendszer ehhez a közös munkához járul hozzá úgy, hogy a térség településeinek és intézményeinek többféle lehetőséget is kínál a programban való részvételre, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. szakembereinek közreműködésével, segítségnyújtásával.

A csatlakozási szándék megerősítése egy együttműködési szerződéssel történik, amelyet a csatlakozó fél és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-n belül életre hívott, Veszprém-Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány kötnek meg egymással. A szerződések megkötése 2020 őszén indult el, és jelenleg is folyamatosan csatlakoznak a programhoz az EKF régióban található önkormányzatok. Az aláírt együttműködési megállapodással rendelkező települések listája, valamint a régióhoz tartozó, de még nem csatlakozott települések nevei az alábbi felületen olvashatók.

Az EKF programhoz való csatlakozás feltételei IDE kattintva érhetők el. 

Térképes nézet itt érhető el. >>>

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!