Hosszúasztal Piknik

Sokan vagyunk sokfélék, de asztal mellett egyek vagyunk.

Egy másfél kilométeren átnyúló asztal, díszes teríték, finom ételek, ínycsiklandó desszertek, hűsítő innivalók, nemes borok, jó hangulat, közösség és felhőtlen együttlét - ez a Hosszúasztal Piknik! Ha tavaly velünk voltál, ismét felidézheted az élményt, ha először leszel velünk, olyan élményben lesz részed, mint még soha! 

Tavaly, a Veszprém-Balaton 2023 EKF félidejét ünnepelve egy olyan, több ezer fős eseményt is életre hívtunk, melyre addig nem volt példa Veszprém és a régió történetében. Öröm volt látni és a résztvevőkkel átélni, hogy egy asztalnál ülnek a térség lakói és közösen ünnepelhetjük sikereinket egy kötetlen és jó hangulatú közös piknik keretében.

A végeláthatatlan piknikasztalra idén is mindenki felteheti a kedvenc harapnivalóját, amit aztán megoszthat az asztaltársaság többi tagjával is, így amellett, hogy igazán különleges és izgalmas ízkavalkádot élhetnek át a résztvevők, megismerhetjük a régiónk különböző pontjaira jellemző gasztronómiát is.

A rengeteg finomság mellett a jókedvet zsonglőrök, bűvészek, mutatványosok és zenészek fokozzák.

A nem mindennapi piknikre várjuk Veszprém apraját-nagyját, családjait, baráti társaságait és csoportjait és természetesen mindenkit, nem csak a Bakony és a Balaton-régióból, aki szeretné átélni Magyarország legnagyobb piknikjének egyedülálló hangulatát!

A Piknik időpontja: 2024. június 23. 15.00-18.00 

Helyszín: Kolostorok és Kertek - Veszprémvölgy 

Elhelyezés: 4-6 fő részére alkalmas abroszozott asztaloknál, folytatólagos ültetéssel (kb. 1500 m hosszan)

Amit mi biztosítunk:

  • abroszozott asztalok, sörpadok
  • kerékpár, roller tárolási lehetőség 
  • mosdók, szemétgyűjtés
  • italárus pontok

Amit hozni szükséges:

  • piknik élelem 
  • piknik italok
  • edények, evőeszközök, poharak, asztali dekoráció
  • jókedv, nyitottság, szomszédok, barátok, étvágy

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

A részvételi szándékot 2024. május 13. és június 14. között lehet jelezni: 

Idén is meghirdetjük a Terített Asztal Szépségversenyt és a Régiós Ízek versenyét, a győztes csapatokat pedig különböző nyereményekkel jutalmazzuk.

További információ és regisztráció a versenyre hamarosan!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Kell fizetni az asztalfoglalásért? 

Nem kell fizetni. A részvétel ingyenes, csak előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

Hogyan tudok regisztrálni? 

Az oldalunkon található, gyorsan kitölthető, felhasználóbarát kérdőív segítségével tudod biztosítani helyed a rendezvényen. A legjobb, ha négyen vagy ennél nagyobb létszámú csoportban jelentkeztek, és így egész asztalokat tudtok foglalni. Természetesen nagy szeretettel várjuk az egy- vagy kétszemélyes regisztrációkat is az igazi közösségi piknik élmény jegyében. 

  

Hol tudok parkolni, milyen irányból érdemes érkezni? 

A várható magas látogatószám és a környék véges parkolási lehetőségeinek megfelelően a veszprémi lakosokat arra kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá, valamilyen autótól eltérő közlekedési eszközt válasszon, hogy a más településekről érkezők könnyebben találjanak szabad helyeket. 

 

Mikor derül ki, hogy melyik asztalnál foglalhatunk helyet? 

Az ültetés érkezési sorrendben, a színcsoportokkal jelölt asztaloknál folytatólagosan történik. A problémamentes helyfoglalásban kollégáink segítenek majd. Ha többen érkeztek, azt javasoljuk, várjátok be egymást az egyik bejáratnál és együtt foglaljátok el az asztalokat. Persze, ha valaki a csapatotokból késve érkezik, magatok mellett tudtok foglalni nekik helyet, amíg odaérnek.

Az asztalokat a helyszínen számozva lesznek, így tudjátok mondani a késve érkezőknek, hogy hol találnak meg Titeket pontosan.

 

Hány óráig tart a rendezvény? 

A rendezvény 2024. június 23. vasárnap, délután 15:00-18:00 között kerül megrendezésre. Ez az időpont igazodik a helyszín rendezvénytartási szabályaihoz. A szervezők ennek megfelelően 18 óra után elkezdik az asztalok és padok elszállítását. Az asztaltársaságok a rendezvény keretein kívül szabadon folytathatják a piknikezést a Völgyben. 

 

Lesz lehetőségem a helyszínen főzni vagy melegíteni? 

Nem. A területi adottságok és a rendezvény mérete miatt nincs lehetőség sem helyszíni főzésre, sem az ételek melegítésére.

Ennek ismeretében főként hidegen is fogyasztható ételekkel érdemes készülni a Piknikre.

 

Étel-ital árusítása, vásárlás

A rendezvény területén kizárólag előzetes engedély birtokában lehet árusítani bármit, tehát nem tudod eladásra kínálni a hozott kézműves portékádat. Mivel ételt mindenki otthonról hoz, jellemzően italárusító truck-okkal készülünk: ha egy szörpre vagy fröccsre szomjaznál, nincs szükség azt is magaddal cipelni. 

 

Hozhatom magammal a kutyámat, a rendezvény kutyabarát? 

Igen. Természetesen nagy szeretettel várjuk négylábú barátaitokat is, azzal viszont mindenképp kalkulálni kell, hogy a nagy látogatószám miatt külön figyelmet kell rájuk fordítanod. 

A kutyáknak rendelkeznie kell a kötelező mikrochippel és érvényes oltási könyvvel. Tüzelő, beteg vagy agresszív kutyákat a rendezvényre kérlek, ne hozz.

 

Mi történik, ha esik az eső? 

Terveink szerint nem fog esni, de természetesen HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. megfelelő részlegével folyamatos kapcsolatot tartunk. A rendezvény biztonságát veszélyeztető viharjelzés esetén email-ben tájékoztatunk mindenkit az esemény előtti napon a rendezvény törléséről. Minden egyéb időjárás esetében (szélben és esőben is) megtartjuk a pikniket. 

Dohányzás – dohányzásra kijelölt helyek 

Szabadtéren leszünk, viszont arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy mivel egy asztalnál fogunk ülni, legyen mindenki tekintettel a szomszédaira, és használjuk a dohányzásra kijelölt helyeket. 

  

Le tudom mondani a pikniket, ha mégsem tudok elmenni? 

Igen. Sőt, ezt szeretnénk is kérni mindenképpen, hogy a szervezőknek valós képe lehessen a létszámot tekintve. Tehát, ha mégsem tudsz velünk tartani június 23-án, kérjük, küldd el a visszaigazoló emailben feltüntetett módon a lemondásodat.

 

Ha nem találtad meg a választ a kérdésedre, keress minket a [email protected] email címen!

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!