Hosszúasztal Piknik

Sokan vagyunk sokfélék, de asztal mellett egyek vagyunk.

A Hosszúasztal Piknik egy több ezer fős közösségi esemény, amelyre még nem volt példa Veszprém és a régió történetében. Célunk, hogy egy asztalhoz – egy akár több kilométer hosszúságú asztalhoz – ültessük a régió szereplőit, polgárait, és hogy a 2023-as programév félidejében közösen ünnepelhessük sikereinket egy kötetlen és jó hangulatú közös piknik keretében.

A végeláthatatlan piknikasztalra mindenki felteheti a kedvenc harapnivalóját, amit aztán megoszthat az asztaltársaság többi tagjával is, így amellett, hogy igazán különleges és izgalmas ízkavalkádot élhetnek át a résztvevők, megismerhetjük a régiónk különböző pontjaira jellemző gasztronómiát is.

A rengeteg finomság mellett a jókedvet zsonglőrök, bűvészek, mutatványosok és zenészek fokozzák.

A nem mindennapi piknikre várjuk a VEB2023 EKF programhoz csatlakozott 116 régiós település és Veszprém város családjait, baráti társaságait, az EKF program megvalósításában közreműködő szervezeteket és természetesen mindenki mást is, aki részese szeretne lenni Magyarország eddigi legnagyobb piknikjének.

A Piknik időpontja: 2023. június 18. 15.00-18.00 

Helyszín: Kolostorok és Kertek - Veszprémvölgy 

Elhelyezés: 4-6 fő részére alkalmas abroszozott asztaloknál, folytatólagos ültetéssel (kb. 1500 m hosszan)

Amit mi biztosítunk:

  • abroszozott asztalok, sörpadok
  • kerékpár, roller tárolási lehetőség 
  • mosdók, szemétgyűjtés
  • italárus pontok

Amit hozni szükséges:

  • piknik élelem 
  • piknik italok
  • edények, evőeszközök, poharak, asztali dekoráció
  • jókedv, nyitottság, szomszédok, barátok, étvágy

2023.06.17. (szombat) 12:00-ig tudtok regisztrálni!

RÉGIÓS ÍZEK ÉS ASZTALSZÉPSÉGVERSENY

Terített Asztal Szépségverseny 

Idézzük meg közösen a régi idők nagy gonddal terített asztalait, a közös étkezések örömét: kedvenc harapnivalótok és italaitok mellé hozzátok magatokkal nagymama porcelánját, nagypapától örökölt vágódeszkát, a nappaliból a vázát tele virágokkal, kristálypoharakat vagy bádogbögrét, vagy épp a legújabb dizájnétkészleteteket. A zsűri pedig a legkreatívabb és legharmonikusabb asztalokat értékes nyereményekkel jutalmazza majd!

Régiós ízek versenye

Emlékszel még a kemencék, sparheltek, régi zománcos fazekak hangulatára, ízeire? Van, aki tovább viszi a gasztronómiai hagyományokat a településeteken? Vagy éppen sokkal jobbat készít, mint régen a nagymamád? Gyere közénk, elevenítsük fel együtt a múltat vagy mutassuk meg a jelen ízeit! A legizgalmasabb alapanyagokat, elkészítési módokat, az ízek harmóniáját és persze mindezek tálalását a zsűri nyereményekkel értékeli.  

A Bakony-Balaton régiós különdíj keretében pedig nyerjetek településeteknek egy sörpadgarnitúrát, hogy otthon is elkezdődhessen a saját Hosszúasztal Pikniketek!

Zsűri elnöke: 

Borbás Marcsi - Prima Primissima díjas magyar televíziós műsorvezető-szerkesztő. 

Zsűritagok: 

 

Asztalszépségverseny  

Döbröntei Ildikó Káli Art Inn**** egyik házigazdája 

Bagó Zsófia - A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület projektmenedzsere 

Bódis Boglárka – divattervező, az Elysian tervezője 

 

Régiós ízek versenye  

Nagy Golyán Nikolett – Balatoni Kör , Kalóz Strandbisztró Fövenyes tulajdonosa 

Varga László – Balatoni Kör tagja 

Gyukli Krisztián - Éltető Balaton -felvidékért Egyesület tagja, Balatoni Kör tagja, A Rizling Generáció egyesület elnöke, a Gyukli Pince tulajdonosa

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Kell fizetni az asztalfoglalásért? 

Nem kell fizetni. A részvétel ingyenes, csak előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

Hogyan tudok regisztrálni? 

Az oldalunkon található, gyorsan kitölthető, felhasználóbarát kérdőív segítségével tudod biztosítani helyed a rendezvényen. A legjobb, ha négyen vagy ennél nagyobb létszámú csoportban jelentkeztek, és így egész asztalokat tudtok foglalni. Természetesen nagy szeretettel várjuk az egy- vagy kétszemélyes regisztrációkat is az igazi közösségi piknik élmény jegyében. 

  

Hol tudok parkolni, milyen irányból érdemes érkezni? 

A várható magas látogatószám és a környék véges parkolási lehetőségeinek megfelelően a veszprémi lakosokat arra kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá, valamilyen autótól eltérő közlekedési eszközt válasszon, hogy a más településekről érkezők könnyebben találjanak szabad helyeket. 

A pontosabb beengedési és regisztrációs pontokkal, ültetési renddel kapcsolatos információkat a FONTOS TUDNIVALÓK dokumentumban találjátok.

 

Mikor derül ki, hogy melyik asztalnál foglalhatunk helyet? 

Az ültetés érkezési sorrendben, a színcsoportokkal jelölt asztaloknál folytatólagosan történik. A problémamentes helyfoglalásban kollégáink segítenek majd. Ha többen érkeztek, azt javasoljuk, várjátok be egymást az egyik bejáratnál és együtt foglaljátok el az asztalokat. Persze, ha valaki a csapatotokból késve érkezik, magatok mellett tudtok foglalni nekik helyet, amíg odaérnek.

Az asztalokat a helyszínen számozva lesznek, így tudjátok mondani a késve érkezőknek, hogy hol találnak meg Titeket pontosan.

 

Hány óráig tart a rendezvény? 

A rendezvény 2023. június 18. vasárnap, délután 15:00-18:00 között kerül megrendezésre. Ez az időpont igazodik a helyszín rendezvénytartási szabályaihoz. A szervezők ennek megfelelően 18 óra után elkezdik az asztalok és padok elszállítását. Az asztaltársaságok a rendezvény keretein kívül szabadon folytathatják a piknikezést a Völgyben. 

 

Lesz lehetőségem a helyszínen főzni vagy melegíteni? 

Nem. A területi adottságok és a rendezvény mérete miatt nincs lehetőség sem helyszíni főzésre, sem az ételek melegítésére.

Ennek ismeretében főként hidegen is fogyasztható ételekkel érdemes készülni a Piknikre.

 

Étel-ital árusítása, vásárlás

A rendezvény területén kizárólag előzetes engedély birtokában lehet árusítani bármit, tehát nem tudod eladásra kínálni a hozott kézműves portékádat. Mivel ételt mindenki otthonról hoz, jellemzően italárusító truck-okkal készülünk: ha egy szörpre vagy fröccsre szomjaznál, nincs szükség azt is magaddal cipelni. 

 

Hozhatom magammal a kutyámat, a rendezvény kutyabarát? 

Igen. Természetesen nagy szeretettel várjuk négylábú barátaitokat is, azzal viszont mindenképp kalkulálni kell, hogy a nagy látogatószám miatt külön figyelmet kell rájuk fordítanod. 

A kutyáknak rendelkeznie kell a kötelező mikrochippel és érvényes oltási könyvvel. Tüzelő, beteg vagy agresszív kutyákat a rendezvényre kérlek, ne hozz.

 

Mi történik, ha esik az eső? 

Terveink szerint nem fog esni, de természetesen az OMSZ megfelelő részlegével folyamatos kapcsolatot tartunk. A rendezvény biztonságát veszélyeztető viharjelzés esetén email-ben tájékoztatunk mindenkit az esemény előtti napon a rendezvény törléséről. Minden egyéb időjárás esetében (szélben és esőben is) megtartjuk a pikniket. 

 

Dohányzás – dohányzásra kijelölt helyek 

Szabadtéren leszünk, viszont arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy mivel egy asztalnál fogunk ülni, legyen mindenki tekintettel a szomszédaira, és használjuk a dohányzásra kijelölt helyeket. 

  

Le tudom mondani a pikniket, ha mégsem tudok elmenni? 

Igen. Sőt, ezt szeretnénk is kérni mindenképpen, hogy a szervezőknek valós képe lehessen a létszámot tekintve. Tehát, ha mégsem tudsz velünk tartani június 18-án, kérjük, küldd el a visszaigazoló emailben feltüntetett módon a lemondásodat.

 

Ha nem találtad meg a választ a kérdésedre, keress minket az elérhetőségeink bármelyikén, vagy írj a térségi kapcsolattartók egyikének az alábbi email címekre:

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected] 

[email protected]

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!