Ruttner - ház megújulása

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Osztálykirándulások új otthona a Jókai utcában

Veszprém egyik legrégebbi utcájában, a vár nyugati falát kísérő Jókai utcában található, több mint másfél évtizede használaton kívül álló régi épület felújítása révén, újra élet költözik a város egyik jelentős műemlékének falai közé. 

A megújuló épület fő funkciója egy hostel típusú szállás, segítve nagyobb létszámú diákcsoportok elhelyezését, kiszolgálná a hátizsákos turisták igényeit is, akik a környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva a „sharing economy”-t részesítik előnyben utazásik során is (közösségi közlekedés, többágyas szobák, közös kiszolgáló egységek stb.). A megvalósuló szálláshely a szabadidő interaktív eltöltéséhez közösségi helyiséggel rendelkezik, illetve a mai kor igényeinek megfelelő különleges, izgalmas design jellemzi.

Az első emeleten találhatóak majd a hálószobák, hozzátartozó vizesblokkokkal. Hat vendégszobában összesen 33, pótágyakkal 36 fő szállóvendég helyezhető el. A szobákat
emeletes ágyakkal rendezik be, egy akadálymentes szoba kivételével. Minden szoba külön bejáratú, külön is kiadható. A vendégek kiszolgálására étkező, valamint egy bárki által látogatható kávézó is kialakításra kerül az épületben. A kávézó az utcáról is, az udvarból is megközelíthető, így a nyári időszakban székekkel,
asztalokkal kitelepülhet az udvar burkolt felületére is, illetve az udvarban megtartott
szabadtéri rendezvényeket is ki tudja szolgálni. 

Az országosan védett műemlék épület felújítása révén, újra megcsodálhatjuk a külső homlokzat romantikus stílusát, az udvar klasszicista jellegét és megőrizhetjük építészeti értékeit a jövő nemzedék számára is.

A fejlesztés szorosan kapcsolódik a várbörtön múzeum, kiállítótér megújításához. A várbörtön bejárata a Ruttner házon keresztül épül ki, a látogató innen kezdi meg útját az egykori börtön kiállítótereibe.

JÖVŐ IDŐ

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 50 nap 19 óra 02 perc 30 másodperc
van hátra a megnyitóig!