Ruttner-ház megújulása

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Osztálykirándulások új otthona a Jókai utcában

Veszprém egyik legrégebbi utcájában, a vár nyugati falát kísérő Jókai utcában található, több mint másfél évtizede használaton kívül álló régi épület felújítása révén, újra élet költözik a város egyik jelentős műemlékének falai közé. 

A megújuló épület fő funkciója egy hostel típusú szállás, segítve nagyobb létszámú diákcsoportok elhelyezését, kiszolgálná a hátizsákos turisták igényeit is, akik a környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva a „sharing economy”-t részesítik előnyben utazásik során is (közösségi közlekedés, többágyas szobák, közös kiszolgáló egységek stb.). A megvalósuló szálláshely a szabadidő interaktív eltöltéséhez közösségi helyiséggel rendelkezik, illetve a mai kor igényeinek megfelelő különleges, izgalmas design jellemzi.

Az első emeleten találhatóak majd a hálószobák, hozzátartozó vizesblokkokkal. Hat vendégszobában összesen 33, pótágyakkal 36 fő szállóvendég helyezhető el. A szobákat
emeletes ágyakkal rendezik be, egy akadálymentes szoba kivételével. Minden szoba külön bejáratú, külön is kiadható. A vendégek kiszolgálására étkező, valamint egy bárki által látogatható kávézó is kialakításra kerül az épületben. A kávézó az utcáról is, az udvarból is megközelíthető, így a nyári időszakban székekkel,
asztalokkal kitelepülhet az udvar burkolt felületére is, illetve az udvarban megtartott
szabadtéri rendezvényeket is ki tudja szolgálni. 

Az országosan védett műemlék épület felújítása révén, újra megcsodálhatjuk a külső homlokzat romantikus stílusát, az udvar klasszicista jellegét és megőrizhetjük építészeti értékeit a jövő nemzedék számára is.

A fejlesztés szorosan kapcsolódik a várbörtön múzeum, kiállítótér megújításához. A várbörtön bejárata a Ruttner házon keresztül épül ki, a látogató innen kezdi meg útját az egykori börtön kiállítótereibe.

JÖVŐ IDŐ

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!